Coques de Sant Joan de gra complet

La coca de Sant Joan es deriva del tortell amb ous que es menjava antigament: un dolç de forma rodona, que era una reminiscència clara del culte al sol que celebra el solstici d’estiu, amb dos dies de retard en una nit màgica plena de bons costums culinaris i socials.

Antigament els veïns de Barcelona passejaven les coques perquè tothom les veiés. Era una festa de colors on les més preuades eren les més llargues i farcides de fruites confitades, pinyons i crema. Les coques es pastaven a casa però les portaven a coure al forn. Curiosament, les coques es menjaven sempre al ras, perquè sota teulat portava malastrugança.

Al segle XIX, la gent jove les menjava al passeig Nou. Hi havia tanta afluència a Barcelona de joves amb coques que el carrer va passar a dir-se Passeig de Sant Joan.

El nostre patrimoni culinari és ric i envejable arreu del món i no és d’estranyar.

A EliasBoulanger les coques són fetes amb farina de gra complet seguint amb el compromís ferm d’oferir-vos sempre els millors i més nutritius productes de la nostra terra. Tots ells són conreats pels nostres agricultors associats.

Aquest any comptem amb una varietat exquisida de Coques:

De brioix i crema, de sobrassada i mel, amb nata i trufa, de llardons, amb pinyons, d’espelta amb crema cremada de l’àvia o full i xocolata. Celebra la revetlla de la millor de les maneres. Tenim les millors coques per aquest Sant Joan elaborades amb farina de gra complet.

T’oferim tres mides de coques: mitjanes, grans i especials. Recorda encarregar-les amb temps i assegurat una gustosa i saludable NIT DE SANT JOAN! 

I A PETAR-LA 😉

Leave a reply