Cigronets de l’Anoia a les jardineres d’EliasBoulanger

Ben aviat, a EliasBoulanger de Vilassar, plantarem “Cigronets de l’Anoia“. Una lleguminosa que compleix amb els requisits de l’alternança de cultius i que cada tres anys es planta en els camps de blat, per tal que aporti el nitrogen necessari per al bon desenvolupament del cereal.
Aquest fet permet lluitar contra la invasió de les males herbes, i dota al sòl dels nutrients que el blat necessitarà posteriorment en el seu espigat, fent que l’aportació d’adob sigui mínim.
El “Cigronet de l’Alta Anoia” és un cigró petit, de superfície molt llisa, que augmenta fins a tres vegades el seu volum durant la cocció. El seu sabor és molt intens i delicat. La textura és fonent i homogènia, gens farinosa i ferma alhora. La pell, molt fina, harmonitza amb l’interior.
El seu valor energètic deriva de la important presència d’hidrats de carboni en forma de midó. No se’l pot considerar únicament un aliment hidrocarbonat sinó també proteic: la seva riquesa en aminoàcids essencials fa que es pugui convertir en una magnífica font proteica d’origen vegetal si es combina amb cereals o verdures.
Els minerals més destacats que conté són el calci i el ferro, però també és important el seu contingut en magnesi i fòsfor. També són molt abundants les vitamines del grup B; la quantitat de lípids és pràcticament nul·la i no tenen colesterol.

Així doncs, a partir de Novembre d’aquest any, tindrem la terra preparada per plantar de nou el blat a les nostres jardineres de Vilassar.

Leave a reply