Dresden ChristStollen a EliasBoulanger

Com us vam anunciar fa uns dies, EliasBoulanger ha començat a aportar el seu granet de farina wholegrain a Alemanya a la zona de Dresden, al Land de Saxònia.

Aquest Nadal, us oferim una Edició Especial del DRESDEN Stollen, al costat del millor forner de Dresden especialitzat en Stollen “George”. Un Stollen elaborat amb les farines wholegrain d’EliasBoulanger i els millors ingredients catalans que han donat lloc al premi MILLOR Stollen 2018.

Pels que no coneixeu aquest producte, us explicarem que Stollen, també conegut com Christstollen,  és un típic dolç de Nadal Alemany que té el seu origen al segle XIV quan s’elaborava en els monestirs un pa com menjar de vigília a la ciutat alemanya de Dresden per l’època de l’advent.

Per a la seva elaboració, es barrejava farina, llevat mare, aigua i oli perquè durant l’època de quaresma es renunciava a menjar ous, mantega i llet. El gust no era molt bo i al final del segle XV el Papa de Roma va permetre utilitzar mantega a canvi de pagar la penitència per finançar la construcció de la catedral de Friburg.

Posteriorment, un forner a Saxònia va tenir la idea de omplir-lo amb fruits secs, el que al final es va convertir en un gran èxit. El Stollen de Dresden (allà també anomenat Strietzel) era el més famós a tot el territori Alemany i avui dia està protegit amb la seva pròpia denominació d’origen.

Leave a reply