El nostre pa ve de la terra

Divendres i dissabte passats vàrem estar de ruta per visitar a alguns dels agricultors associats amb el projecte EliasBoulanger.

Divendres vam visitar MALLA, Osona (al centre de la plana de Vic), amb l’Eudal Sentmartí (actual alcalde i representant durant alguns anys del sindicat Unió de Pagesos a la comarca) i en LLuís Montalt, dos nous agricultors que s’han adherit al nostre programa de cultiu de cereals orientats a fer els nostres pans de gra complet (wholegrain). Vàrem visitar varies hectàrees de l’esglesia Romànica de Sant Vicens de Malla construida al S.X, i vam comprovar a peu de camp l’evolució i el creixement de la planta. Aquell dia havia nevat i els camps de cereals tenien un caliu especial per la barreja del verd i el blanc que ens havia deixat la neu.
83886591-ad52-46e5-8f78-424e88d47369

Dissabte vàrem estar a BLAT SIÓ Situat en St. Domi – St. Guim de Feixanet (en “els Valls del Sió”). El nostre Agricultor adherit és Pere Soler que regenta la casa Rural Casa Martí.

En Pere és un productor que utilitza la integració en els cultius i el cultiu CRC amb alternança. El blat acaba de despuntar ara fa unes poques setmanes i cal destacar la intensitat del seu verd. Aquesta alternança ens proporcionarà ben aviat a les nostres botigues de cigronet i farina de cigró ecològica en paquets de 500 gr.

Preveiem un cultiu de blat de qualitat excepcional!

BLAT SIÓ_preview

També vàrem estar a Fruits del Secà a CALAF. Hem visitat a Joan i a Fàtima que aprofitem per felicitar ja que han portat al món fa pocs mesos al seu primer fill, Genís i que ara es troben en plena temporada de cultiu de “llentia pardina ecològica” de primeríssima qualitat.

Com a novetat d’aquesta temporada cal remarcar que en Joan cultiva amb GPS per a resseguir perfectament el cultiu per tot el camp i això garanteix que el tractor faci les passades necessàries per garantir un bon cultiu.

Aquesta collita l’esperem a l’estiu i la temporada vinent (2019) plantarem Xeixa en aquests mateixos camps.
IMG_6665_preview

Hem aprofitat aquest viatge per preguntar-li a Isidre Elias, Mestre Flequer d’EliasBoulanger i Enginyer Agrònom si ens podria fer un càlcul per conèixer de primera ma quína quantitat de cereals es necessiten per a fer un pa a EliasBoulanger.

I el resultat és la imatge que podeu veure de capçalera en aquest blog.

Són necessaris 2metres quadrats de blat per cada pa de massa mare clàssic. És a dir, cada pa de massa mare clàssic de 1,5k necessita 1 k de gra net recol·lectat (1,15 de pes de recol·lecta en brut)

Una dada curiosa per acabar aquesta visita en una jornada gratificant veient com els agricultors treballen la terra que ens donarà el pa que mengem diàriament i que tant el gaudim!

Salut per tots i per a totes!

 

 

Leave a reply