EliasBoulanger: Sabor i Salut

Tal com diu el Mestre Forner Isidre Elias d’EliasBoulanger al Programa “Amb Identitat” que es va emetre el passat dilluns dia 13 de febrer,  el secret d’un bon pa radica en la preparació de la massa mare. El terme massa mare s’està utilitzant molt però, s’utilitza bé? 

 Pensem-hi un moment… La massa mare és un producte pròpiament natural. Es tracta d’una preparació de farina i aigua amb algun altre ingredient natural que permet que el propi llevat salvatge que viu al gra del blat creixi i s’acabi convertint en un llevat natural que utilitzarem per a que el pa fermenti. Tothom ho pot dir això? 

 Vivim en una societat on tot ho volem immediatament, però el pa requereix un temps que és indispensable. La preparació posterior del forner és la més curta dins tot el procés de l’elaboració. Imagineu… A EliasBoulanger elaborem els nostres productes utilitzant masses mare, llargues fermentacions i coccions amb forns de pedra. Per sort, a la nostra terra, com també al Sud de França i Nord d’Itàlia, podem gaudir de pans amb llargues fermentacions amb molta crosta que són considerats els pans amb més aromes i més gustosos d’arreu del món. Això és un clar avantatge que des d’EliasBoulanger tenim clar que cal aprofitar. La diferència radica bàsicament en que si ens mengem un pa que tingui el gra complet ens mengem totes les propietats beneficioses del cereal;  proteïnes, vitamines, sals minerals i àcids grassos essencials. Realment el fet important no és tant que sigui fet amb farina de sègol, de blat o amb llavors, sinó el procés que ha patit aquest gra. El pa d’avui és un luxe que pot adquirir pràcticament tothom. Cal posar la decisió a la balança. Preu o qualitat i salut? 

 Si bé és cert però que cada cop més estem recuperant el pa artesanal i de qualitat. Gràcies a l’augment de l’interès de la societat per a un producte saludable, estem recuperant l’elaboració tradicional dels forns de tota la vida. Es busca cada cop més la compra d’un producte de qualitat vers un producte industrial. 

A EliasBoulanger sempre diem el mateix… El secret és a la terra i no a l’obrador; el nostre objectiu: sabor i salut.

Leave a reply