FARINA DE GRA COMPLET

“Faries una truita per als teus fills només amb clares d’ou?”

És un dels nostres trets diferencials: Tots els nostres Pans Cuvées i Grand Cuvées estan elaborats després de moldre el gra sencer de blat … I això, té moltíssima importància.

Hem de ressaltar que en la molturación en pedra de sílex del gra sencer de blat, única i exclusivament extraiem l’escorça exterior: la capa “color fusta”, amb alta composició de lignines … Com a dada curiosa apuntar que aquesta és únicament digerible pels tèrmits; és el popular “moyuelo” o “segó de blat”.

Una vegada extreta la capa “llenyosa” de l’escorça, la resta de capes de fibres (solubles), el germen i el endospermo (midó) es porta a moldre …

El germen del gra de cereal és la part més rica en nutrients. Una font concentrada de nutrients essencials com la vitamina I, fòsfor, tiamina, zinc, magnesi, àcids grassos essencials i alcohols grassos.

La majoria de farines de pans del mercat, els anomenats “pans blancs”, són fets amb farines on s’ha extret el germen i la totalitat de l’escorça.

Les farines de gra complet (Wholegrain) aporten tots els nutrients importants com les vitamines, proteïnes, carbohidrats, àcids grassos essencials, sals minerals i fibres del cereal. Els pans resultants tenen un contingut més alt en fibres, vitamines, proteïnes i lípids i un percentatge molt menor d’hidrats de carboni que el pa blanc. A causa de la seva baixa concentració en sucres i el seu alt contingut en fibres, és un pa tolerat per persones que precisen dietes baixes en carbohidrats.