LES NOSTRES FARINES

El blat mòlt a la pedra

El mètode que utilitzem per moldre el nostre blat consisteix en l’extracció parcial de l’escorça (només la part exterior), mantenint el germen amb tota la riquesa dels seus ingredients. El gra es mol en un molí de pedra, en el qual grans rodes de sílex el trituran sense recalentar-lo ni refinar-lo.

El resultat és una farina que, a part de conservar totes les qualitats organolèptiques, és molt més rica en nutrients: minerals, vitamines i proteïna de millor qualitat. La farina a la pedra és molt saborosa i aromàtica, és vasta al tacte i té un lleuger color marró que es percebrà més tard en el pa. Al haver conservat el germen del blat a l’interior, es tracta d’un producte fresc. Per això té una data de caducitat curta, que la fa inviable per a processos automatitzats. Els nostres Pans Tradició, Massa Mare i altres cereals estan elaborats amb farines a la pedra.

El Molí de Colagne

El “Moulin de Colagne” és un molí preciós a la vora del riu Colagne, a França. Hi ha antecedents escrits de l’any 1261 que descriuen la venda del molí per part del Rei d’Aragó al Rei de França. Amb les seves rodes de pedra de sílex, i en perfecta harmonia amb els sistemes informàtics de gestió més avançats, la farina es mol com fa segles, sense presses ni excessos de temperatura.