La importància del Seleni en la nostra salut

T’has preguntat mai quin paper juga el seleni en la nostra salut?

El seleni és un mineral present als cereals i es troba, majoritariament, en el germen del gra. Aquest mineral assegura que el nostre sistema antioxidant protegeixi l’estructura de les nostres cèl·lules de l’estrès oxidatiu, desenvolupant un efecte inhibidor del càncer i prevenint malalties cardiovasculars. I no només això, també ens protegeix de l’efecte dels metalls pesants e intervé en el metabolisme de la glàndula tiroides.

Els cereals que fixen millor el Seleni present al sòl són el Khorasan (també anomenat “kamut” o “Blat Egipci”) i l’Eïkorn (també anomenat “espelta petita” o “enkir”).  L’estudi Benedetti Sal. Counteraction of oxidative damage in the rat liver by an ancient grain (Kamut brand khorasan  wheat) de la University of Urbino ha demostrat que el Khorasan té més facilitat per captar el seleni del sòl que altres cereals. Possiblement es fixen millor al sòl per la seva peculiar morfologia genètica (són plantes monoccocum i dicoccum) tot i que darrerament avancem en estudis per aconseguir una millor fixació del Seleni mitjançant tècniques de cultiu.

A EliasBoulanger entenem que és important la presència d’aquest mineral en el sòl on plantem els nostres cereals. En el nostre programa de Pagesos Associats estem incorporant a productors locals d’EÏNKORN a la zona de Varna (Bulgaria), un entorn particularment ric en aquest mineral.

Pots trobar a les nostres Atelier Stores aquests pans elaborats amb gra sencer d’aquests dos cereals rics en seleni. Recorda que sols les farines de gra complet et garanteixen que el pa sigui ric en seleni.

Així que no oblidis incorporar a la teva dieta i en els teus maridatges aquest mineral! Salut i força!

 

 

Leave a reply