A Elias Boulanger creiem que cada pa té la seva pròpia essència i identitat; per aquesta raó cadascú té nom i cognoms segons les seves peculiaritats i característiques. El “Nom” fa referència a les hores de fermentació i el “Cognom” a altres distincions del producte, com per exemple la procedència del gra.

Consulta prèviament a les botigues Elias Boulanger la disponibilitat dels diferents tipus de pa. La varietat és molt extensa i no sempre produïm els pans, ja que en alguns casos poden dependre de col·laboradors externs.

GRAND CUVÉE

Els pans Grand Cuvée es caracteritzen per fermentar entre 36 – 72 hores i per estar elaborats amb farina de gra complet mòltes a la pedra (ja sigui blat o altres varietats com l’espelta, etc.). A més, tots els nostres pans contenen el llevat propi de Massa Mare, elaborada de la mateixa manera que l’avi Isidre i en David. Aquesta és capaç de proporcionar una aroma i sabor únics.

Després d’una fermentació de 72 hores i una elaboració pràcticament manual, acabem amb una lenta cocció en forns de pedra refractària. El resultat són els nostres celebrats i coneguts pans de Massa Mare, un esclat d’aromes i sabors, amb textures molt cruixents durant dies (fins a 4 o 5 dies depenent de les condicions ambientals).

El seu aspecte amb arestes, volum irregular i forta coloració marró-grisenca, amaga un dels sabors i aromes més preuats de la cuina mediterrània. El seu equilibri únic entre l’acidesa natural i la dolçor dels sucres del cereal, la molla fosca i groguenca, humida i amb molt cos el defineixen com un pa difícilment reproduïble; veritablement el seu sabor és únic.

Recomanem degustar-lo sense acompanyaments.

Diversos pans GC són Races de la Terra. Les races de la terra arriben als nostres dies per selecció natural, sense la intervenció humana. La selecció natural, suportant canvis meteorològics i diferents plagues, dóna com a resultat unes llavors més resistents i amb un valor nutritiu més elevat; encara que posseeixin molta menor productivitat agronòmica.

La farina de gra sencer, la respectuosa molturació a les rodes de pedra de sílex i la llarga fermentació donen com a resultat un pa per sota l’índex glucèmic, àcid, ric en fibres solubles i insolubles, ric en vitamines del grup B, I i A així com minerals; entre ells, magnesi, potassi i fòsfor.

En ser ric en fibra i germen i tenir moltes hores de fermentació, els seus sucres s’absorbeixen lentament convertint-lo un pa recomanable per a diabètics. Tanmateix, empíricament s’ha observat en els nostres clients amb al·lèrgia al gluten una major tolerància del mateix.

Tradició

Tradició 8 llavors

Tradició Formatge Emmental

Tradició Olives Kalamata

Tradició Gaià

Massa Mare Clàssic

Massa Mare 8 llavors

Massa Mare Verge

Massa Mare Formatge Emmental

Massa Mare Olives Kalamata

Massa Mare Ceba

Massa Mare de Rocafort i Nous

Massa Mare de Sobrassada

Massa Mare Cacau i Xocolata

Massa Mare Roggenbrot

Massa Mare Panses i Nous

Massa Mare Civada

Massa Mare Gaià

CUVÉE

És un grup amb gran diversitat de pans que es caracteritzen per tenir entre 24 – 36 hores de fermentació. Els pans Cuvée s’elaboren amb farina de gra sencer mòltes a la pedra i farina blanca.

Al ser pans amb menor aroma i gust ressalten el sabor dels aliments amb els quals els vulguis acompanyar. A més, la seva escorça fina i cruixent els fa fàcil de mastegar.

Rústica

Pagès

Espelta Complet-RT

Blat Egipci-Khorasan-RT

Xeixa-RT

Heritage-RT

MOTLLES

Elaborats amb llavors Elaborats amb llavors oleaginosas i sense conservants, trobem diferents tipus de motlles que ofereixen un gust molt divers. Són fàcils de mastegar i duren una setmana dins el frigorífic ja que no contenen conservants.

Civada i Gaià

Espelta Complet

Sègol Poma i Nous

Blat de moro i Pipes de Gira-sol

Roggenbrott

Rex Korn