Sal de Guérande: La Sal del nostre pa

A EliasBoulanger tots els pans Grand Cuvée i Cuvée (excepte la Rústica) s’elaboren amb sal de Guérande, una de les sals amb menys sodi del món, molt rica en sals minerals i, sobretot, rica en iode, a causa de l’alta presència d’algues de l’Atlàntic que hi ha en les salines de la Bretanya Francesa.

És un tipus de sal gourmet natural considerada per molts com el caviar de les sals. Procedeix de Guérande, península de la qual rep el seu nom i que es troba a la costa atlàntica de la regió de Bretanya.

Es tracta d’una sal no refinada i collida de la salina a mà (manualment) per incorporar els fangs i algues riques en oligoelements que es dipositen en el fons de la salina. És de color grisenc a causa de la tonalitat característica del fons marí del que procedeix i de gra més aviat gros amb un delicat sabor a tòfona blanca. La recol·lecció d’aquesta sal es duu a terme pels denominats paludiers, persones encarregades de rastrejar la superfície de les eres de les salines mitjançant un les. L’actual tècnica de recol·lecció de la sal es remunta al segle IX i va ser obra dels romans. Ja l’any 1.500 les salines cobrien el 80% de les salines actuals.

No té additius i és considerada com una sal integral; molt apreciada en l’alta cuina.

I és que a EliasBoulanger confeccionem els nostres productes amb les millors matèries primeres.

Leave a reply